Kripto Referans Forumu

Kripto Referans Forumu

Kripto para borsası, Airdrop, Defi , Swap , ICO, İnternetten Para Kazanma Linklerinizi ve Referans Kodlarınızı Paylaşabilirsiniz.

Kripto Referans Forumu
Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Bitcoin NFT

Bitcoin kripto para üzerinde yeni yapılan geliştirmeler ile NFT alıp satma imkanı doğuyor.

Ocak 2023'te yazılım mühendisi Casey Rodarmor, Bitcoin ağında  NFT'lerin oluşturulmasına izin veren Ordinals protokolünü başlattı. Bu, Bitcoin topluluğu içinde anlaşılır bir şekilde çok fazla heyecan ve tartışmaya neden oldu.

Bitcoin blok zincirinde oluşturulan Ordinallerin sayısı ve sırası yakından izlendi ve bazı dikkat çekici koleksiyonlar ve yüksek fiyatlı satışlar oldu. Bu makale, okuyucuların Bitcoin ve NFT tarihindeki bu önemli gelişmeyi kaçırmamalarını sağlamak için en ilginç ve değerli Ordinals Yazıtlarından bazılarını vurgulamaktadır.

Ordinal (Sıralı) NFT'ler nelerdir?

“Ordinal (Sıralı) NFT'ler nedir?” diye merak ediyorsanız okumaya devam edin.
Bitcoin, satoshi veya sats adı verilen küçük birimlere bölünmüştür. Her Bitcoin 100.000.000 sats'tan oluşur. Yeni Ordinal protokolü  artık Bitcoin düğümlerini çalıştıranlar tarafından bu sats'ların her birine veri eklenmesine izin vererek, "Ordinal" adı verilen yeni dijital varlık yaratılır.  

Taraflar arasında yalnızca değer gönderip almayı içererir. Geleneksel Bitcoin işlemlerinden farklı olarak Ordinals, akıllı sözleşme kodunun bir Bitcoin işlemine dahil edilmesini sağlar. Bu kod daha sonra doğrudan Bitcoin blok zincirinde misli olmayan belirteçler (NFT'ler) oluşturmak için kullanılabilir.